Viikonloppuna iski laiskuus. Vasta nyt jaksan tulla päivittämään blogia ja kirjoittamaan perjantain (5.11.2010) karnevaaleista koululla.
Karnevaalit järjestettiin toisen kerran kouluhistoriamme aikana. Karnevaaleja valmisteltiin jo viikkoja etukäteen tokujen kesken, mm. ohljelmaa (kilpailut, tanssi [lavalta esitettyä suunnitteli tanssia harrastava ryhmä, johon kuului muitakin kuin tokuja], päivän kulku...). Karnevaalipäiväksi sovittiin pukupakko! (= jokaisella täytyy olla karnevaalipäivänä naamiaisasu, jotta päivästä tulisi hauskemi) Luokat saisivat myös pukea luokanvalvojansa, mikäli tämä siihen suostuisi.
Tällainen päivä siitä sitten lopulta tuli:
1. - 3. tunneilla oli mahdollista käydä kasvomaalauspisteessä ruokalan käytävällä, valokuvauspisteessä koulun kirjaston takahuoneessa ja Ysiluokan ranskanryhmän kahvilassa kirjastossa (jota olin mukana pyörittämässä, sekä leipomalla sinne mokkapaloja että myymässä).
Kolme ensimmäistä tuntia vietettiin kotiluokissa luokanvalvojan kanssa, välitunneilla sai poikkeuksellisesti olla sisällä. Ensimmäisellä tunnilla oli lupa pukeutua karnevaaliasuun, meikata ja laittaa hiuksiaan. Toisella tunnilla lähetettiin "keskustelevision" kautta videomateriaalia edellisen vuoden karnevaaleista, niistä ensimmäisistä koulussamme. Kolmas tunti oli luokanvalvojan suunnittelemaa ohjelmaa.
*ruokailu*
Ruokailun jälkeen alkoi kaikille yhteinen ohjelma salissa varttia vaille 12 juontajien saapumisella koristellun liikuntasalin lattialla istuvan ihmismeren läpi, keskelle jätettyä käytävää pitkin. Lavalle päästyään he saivat todeta, että tekniikka petti, eivätkä mikit toimineet. Niinpä juonto saatiin hoitaa omien keuhkojen voimalla, mikä sujui hyvin.
Ensimmäinen varsinainen ohjelmanumero oli tokujen käsikirjoittama Karnevaalitarina, jolla selitettiin karnevaalien saapumista koulullemme. Tarinassa ei tietenkään ollut totuuden hippusta tai järjen häivääkään. Tarina kertoi torpparin ja tiluksien omistajan tyttären rakkaudesta, puhuvasta lehmästä, häistä ja - kas kummaa - karneevaalien synnystä.
Tarinan jälkeen lavalle astui uusi juontajapari, joka huolehti Tytöt vastaan pojat- kilpailusta. Kilpailun alkuhetkillä karnevaalitanssiporukka hiippaili toiseen liikuntasaliin odottamaan omaa vuoroaan. Tanssi tulisi heti kilpailun jälkeen.
Tanssijat, joihin minäkin kuuluin, järjestäytyivät hiljaa jonoon, valmiina pomppimaan saliin muumimusiikin säestyksellä. Lavalle päästyämme musiikki vaihtui Yolanda BeCoolin We no speak Americano:ksi, ja lopetimme pomppimisen. Tanssi vaihtui enemmän käsi- kuin jalkapainotteiseksi, lava kun ei ollut kovin iso, ja tanssijoita oli siellä yhtä aikaa lähemmäs 40. Tanssin aikana musiikki ja tanssitavat vaihtelivat, ja lopulta lavalta poistuttiin taputtaen ja PikkuG:n tahtiin laulaen.
Tanssin jälkeen tuli toinen kilpailu, musiikkivisa, ja sen jälkeen opettajat pääsivät yllättäen lavalle "muotinäytökseen". Ohjelmaa piti muuttaa lennosta, sillä kaikki livebändi-esiintyjät olivat yllättäen peruneet.
Muotinäytös oli kuitenkin hauskaa katsottavaa, ja opettajien joukosta löyty mm. Muumien mörkö, Nalle Puh, Silmäpuoli Jack (merirosvo, minun luokanvalvojani [kyseessä on nainen]), hippi, Röllin Morsian, mehiläinen...
Muotinäytöksen jälkeen oli palkintojenjaon aika. Päivän aikana koululla oli kierrellyt koulun henkilökunnasta koostuva raati, joka oli valinnut palkittavat tokujen määrämien kategorioiden mukaan:
parhaiten pukeutunut oppilas:
7-luokkalainen tyttö, joka oli meikannut naamansa valkoiseksi ja laittanut ison mustan hatun päähänsä. Minulle jäi vähän epäselväksi, mitä hänen asunsa loppujen lopuksi esitti, vai oliko kyseessä itse keksitty asukokonaisuus.
parhaiten pukeutunut ryhmä:
9-luokkalainen sisäpiiriporukka, joka oli pukeutunut Cheerleadereiksi. Asuun kuului pinkki trikoominimekko, mustata minishortsit, ihonväriset sukkikset(?) ja valkoiset pompomit (wikipedia määrittelee ne cheerledingissa käytettäviksi "huiskiksi", jos jollekin siis on epäselvää, mistä on kyse).
parhaiten pukeutunut luokka:
pienryhmä, jossa jokainen oli pukeutunut eri satuhahmoksi. Mukaan mahtui Nuuska Muikkunen, Minni Hiiri, Röllin morsian (opettaja) yms.
parhaiten puettu luokanvalvoja:
voittajaksi selviyti Nalle Puhiksi puettu miesopettaja (opettaa matikkaa, fysiikkaa & kemiaa)
Ohjelma oli ohi jo yhdeltä, minkä jälkeen jokainen oli vapaa lähtemään kotiin. Koululle sai myös jäädä pesemään karnevaalikasvojaan puhtaiksi ja vaihtamaan siivilivaatteisiin.
Ohjelman jälkeen tokut jäivät siivoamaan salia, mihin lopulta kului vain kymmenen minuuttia. Sen jälkeen minä suuntasin vielä siivoamaan ranskan kahviota. Sain laskea kassaa (tuotto oli lähemmäs 300€) ja myydä mokkapaloja alennetulla hinnalla henkilökunnalle. Ranskan matka, täältä tullaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti