perjantai 12. marraskuuta 2010

perjantai, melkein 13. päivä

Eilen koulupäivä loppui minulla vähän aikasemmin, kuin olisi pitänyt.
Liikunnassa pelattiin norsupalloa (jalkapalloa isolla jumppapallolla), ja sain sen pallon sitten naamaan. Silmälasithan siinä meni rikki. Vasen linssi katkesi nenätuen vierestä.
     Menin tunnin jälkeen selvittämään, korvaisiko koulu uuden linssin. Ensin menin kansliaan, mistä minut lähetettiin suoraan terkkarille, asiaa sen kummemmin käsittelemättä. Terkkari oli lähettämässä minua kansliaan, mutta kun sanoin, että sieltä lähetettiin tänne, niin sitten homma alkoi edistyä vähän.
     Kysyttiin, mitä oli tapahtunut ja miten, oliko minuun itseeni sattunut, vai olivatko lasit vain rikkoontuneet. Ei muuta kuin lasirikko. Siinä terkkari sitten täytteli erilaisia lappuja ja kysyi lopuksi, mistä lasit on ostettu. Sain sitten lähetteen sinne ja luvan olla loppupäivän poissa koulusta: mitä järkeä olla tunnilla, kun ei ilman laseja näe kauas juuri ollenkaan? Maanantaina tosin pitäisi vielä mennä terkkarille 13.30 jatkamaan jutun selvittämistä.
     Vein luokan laatikkoon lapun, josta näkyi, että olin ollut terkkarilla ja saanut lähetteen silmälasiliikkeeseen optikolle. Pääsin siellä sitten heti näöntarkastukseen, ja selvisi, että vasemman silmän näkö oli muuttunut, mutta oikea pysynyt entisellään. Ja vasen linssi oli se, joka pitäisi vaihtaa. Onni onnettomuudesssa, ettei tarvitsisi uusia molempia linssejä.
     Kustannusarvioksi tuli 196€, ja pyysin laittamaan linssin tilaukseen. Kyllähän minä sen tarvitsisin, vaikkei sitä koulu välttämättä korvaisikaan. Lähdin kävelemään kotiin.
     Olin saanut mukaani kolmet piilarit, mutta kun kotona laitoin ne silmiini, silmäni ärsyyntyivät heti. Otin piilarit saman tien pois, sillä en uskaltanut jättää niitä päähänkään.
     Kaivoin sitten vanhat lasini esille, ja päätin käyttää viikonlopun niitä. Kyllähän niillä vähän paremmin näkee, kuin ilman omia, uusimpia lasejani, mutta päänsäryn sain silti. Minulla alkaa särkeä päätä, jos katson ilman laseja kauas pidemmän aikaa. Eikä asiaa varmaan helpota sekään, että lasit ovat jääneet jo hieman liian kapeiksi ja että ne puristavat päätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti