sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Soppailemaan Kuopioon -->

Lauantai

7.15 herätyskello soi, mutta laitan torkun päälle kahdesti. Sängystä pääsen nousemaan vasta puoli kahdeksan jälkeen. Aamupalaksi hotkin paahtoleipää ja kaakota. Harjaan hampaani nopeasti ja vaihdan päälleni farkut, pari toppia päällekäin ja hupparin. Meikkaan nopeasti ja harjaan hiukseni. Päälle suihkutan reilusti lakkaa, josta kuitenkin harjaan suurimman osan pois.      Pääsen Kuopioon shoppailemaan! Istun autossa aamu-unisena musiikkia kuunnellen ja vastailen hajamielisesti kuljettajana toimivan äitini kysymyksiin, kuten siihen, mitä aion ostaa: "Farkut, hupparin, verkkarit, laukun, pipon, lapaset..."
     Auton äiti vie musiikkikeskuksen parkkipaikalle: hän ei halua pysäköidä keskustan parkkihalleihin tai kadunvarteen, sillä musiikkikeskuksella pysäköinti on helppoa ja ilmaista kiekolla kaksi tuntia. Äiti aikoo käydä siirtelemässä autoa välillä ruudusta toiseen, ja kääntää kiekkoa.
     Äitini aloittaa kahvilasta, mutta minä suuntaan Seppälään. Raahaan sovituskoppiin kymmenet erilaiset mustat farkut, mutta yhdetkään eivät ole hyvät: ensimmäiset lököttävät väärällä tavalla, toiset ovat rikki, kolmannet ovat liian ohuet, neljännet ovat väärän malliset... En saa ostettua Seppälästä mitään. Päätän kuitenkin tulla myöhemmin ostamaan ne ohuet, mutta muuten hyvät farkut, jos en löydä parempia.
     Seuraavaksi kävelen kiekan Lindexissä kuitankaan edes harkitsematta ostaa mitään. Laukkukeskus on vieressä, joten piipahdan sinne. Laukut ovat kuitenkin mielestäni väärän kokoisia, värisiä tai yksinkertaisesti liian kalliita minun budjetillani. Lähden pettyneenä jatkamaan matkaani H&M:lle. En taaskaan löydä mitään, joten suuntaan Vero Modaan. Poikkean matkalla Glitterissä ihailemassa koruja, mutten edelleenkään osta mitään. Vero Modassakin sovitan parit farkut, mutta nekin ovat väärän mallisia.
     En ole löytänyt mitään, mutta aikaa on kulunut jo pari tuntia. Päätän mennä Jim&Jilliin toivoen löytäväni sieltä hupparin, jollaisen olin aiemmin harkinnut ostavaniIisalmen X-Globesta, mutta jättänyt kuitenkin ostamatta. Ja kuinka ollakaan, Jim&Jillissä huppareita on vaikka kuinka paljon. Ja vieressä on ihanat mustat farkut! Kerään mukaani sovituskoppiin vielä pari toppia ja paidan. Haluaisin ostaa ne kaikki, mutta koska jo pelkät farkut maksavat 50€ päätän ostaa vain farkut ja hupparin. Toistaiseksi pärjään vanhoilla topeillani ja paita olisi kuitenkin piilossa hupparin alla.

huppari n.25€, farkut n.50€ Jim&Jill
(farkuista jäi vaaleemmat kohdat pois, kun liitin ne kuvaan + ne näyttää tosi pieniltä...)


     Ensimmäinen kauppa tänään, josta en lähtenyt tyhjin käsin jää taakse, ja menen KeSportiin etsimään verkkareita. Löydän verkkatakkeja, joiden pienin koko on L. Aivan liian iso minulle. Muut verkkatakit eivät ole kivan nköisiä. Ostan KeSportista kuitenkin Puman mustat lökärit. Päätän käydä katsomassa, olisiko Sportian valikoimissa kyseisiä verkkatakkeja tai vastaavia. Onhan siellä. Tarkistan rahatilanteeni, ja totean, että minulla ei ole tarpeeksi käteistä mukana, ja Visa Electronillani päivässä käytettävissä olevaa rahaa on jäljellä liian vähän. Soitan äidille ja selitän tilanteen. Hän tulee maksamaan verkkatakkini. Äiti ehdottaa, että menisimme seuraavaksi yhdessä syömään. Ruokarahat äidin lompakosta? Sehän kelpaa.
     Äiti vie kuitenkin ensin ostokset autoon ja siirtää sitä. Käyn sillä välin Aleksi 13:a ja bongaan laukun, jonka hinta kirpaisee, mutta laukku on ainut, jota olen vakavissani voinut edes harkita ostavani tämän päivän aikana. Rahani eivät kuitenkaan riitä laukkuun, ja se on viimeinen lajiaan. Piilotan sen muuten samanlaisen, mutta eri värisen laukun taakse. Käyn vielä uudelleen H&M:llä, enkä silti löydä mitään.
     Aika mennä syömään. Äiti odottaa jo Mäkkärissä. Syön Tuplajuusto aterian ja äiti syö El Maco hampurilaisen ja puolet ranskalaisistani. Käyn äidin kanssa Aleksi 13:ta, ja äiti maksaa laukun minulle. Nyt olisin valmis lähtemään kotiin. Käytän äitiäni kuitenkin vielä Vero Modassa ja kahvilla. Käyn pikakierroksen Gina Tricotissa, mutten enää aio osta mitään.
     Kotimatkalla käymme Kodin Terrassa, koska isäni soitti ja pyyti hakemaan sieltä omenapoimurin. Saan äitini ostamaan minulle säilytyskorin. Sen ansiosta pöytäni ei ole enää kaaoksen vallassa, vaan hiuslakkapullot, meikit ja hiusharjat ovat nyt siististi yhdessä kohtaa.
     Käymme myös Kuopion Prismassa. Ostan sieltä itselleni MissMixin synttärinumeron ja karkkia. Äitini ostaa esim. pikkuveljelleni "tuliaisiksi" kalsarit.
     Kotimatkalla olen jo väsynyt, ja lähes nukahdan auton tasaiseen hurinaan ja vaimeasti soivaan musiikkiin taustalla. Äitini kuitenkin haluaa käydä vielä katsomassa Iisalmen uutta Citymarkettia, joten käymme sielläkin. Parkkipaikalta ei meinannut löytää tyhjää parkkiruutua. Puolet pihasta oli kuitenkin vielä työn alla mustaa savua yskivine kaivureineen.
     Äiti ostaa ruokia ja hiustenhoitotuotteita, minä en osta enää mitään. Olen muutenkin käyttänyt päivän aikana jo enemmän rahaa kuin ansaitsen puolessa vuodessa viikkorahoina.
     Kotona odottaa 4Hoon kerhonohjaajakoulutukseen pettynyt pikkusiskoni, joka kertoo koulutuksen palajstuneen oman yrityksen perustamisesta kertovaksi, turhaksi. Hän valittaa, ettei nyt päässyt Kuopioon tai edes Nuokkarilla perjantaina olleeseen discoon. En jaksa kuunnella, joten menen omaan huoneeseeni vietyäni uudet vaatteeni pesuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti