sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Pienestä pitäen

Eilen (lauantai 29.1.2011) järjestettiin Juankoskella kerhonohjaajapäivät Kuopion hiippakunnan (?) seurakuntien kerhonohjaajille (Pienestä pitäen 2011).
     Aamulla sai herätä yhtä aikaisin kuin arkiaamuina kouluun, sillä bussi seurakuntatalon pihalta lähtisi ajamaan tapahtumaa päin jo vartin yli 8. Juankoskella päivä alkoi puoli yhdeltätoista ilmoittautumisella paikalle (tämän hoitivat ryhmänohjaajat, kotiseurakunnan palkatut työntekijät), jonka jälkeen klo 11.00 alkoi tunnin kestävä alkuohjelma, jossa kerrottiin yleisesti päivän kulusta ja seurattiin erilaisia esityksiä, mm. Talent-ohjelmasta tuttua Joona Leppälän ilmaveivausta. Saatiinpa sitten kuulla lyhyt haastattelukin ilmaveivauksesta... Anteeksi huono kuvanlaatu, kamerani ei pysynyt veivauksen perässä ollenkaan ja tämä haastattelukuvakin on huono... Vasemmalla siis Joona Leppälä ja oikealla juontajapari.

Ohjemlan jälkeen syötiin puolilta päivin lounasta tunnin ruokatauolla, minkä jälkeen käynnistyivät "masuunit", joissa käsiteltiin erilaisia aiheita. Jokainen osallistuja pääsi kolmeen eri masuuniin. Valittavissa oli mm. zumbaa, ilmaveivausta, rc lentokoneiden tekoa, laulua, piirtämistä, rukoushelmien tekoa, kerholeikkejä yms.
     Jokainen masuuni kesti 50 minuuttia, jonka jälkeen oli 10 min tauko ja seuraava masuuni alkoi. Minulal ensimmäinen masuuni oli "Laulutuuli", eli laulettiin se 50 minuuttia. Se oli ihan kivaa, tunnelma oli ihan erilainen kuin koulun musiikkitunneilla; täällä jokainen lauloi niin kovaa kuin vain jaksoi, ja fiiliksellä. Itsekin uskalsi antaa äänensä kuulua. Kiitokset tämän masuunin ohjaajille loistavasta tunnelmanluonnista!
     Jäin sitten toisen tunnin masuunista pois roikkumaan vain kavereiden kanssa ja istuskelemaan sohville. Ihana, tervetullut lepotauko koko aamun menemisen jälkeen ja karkimässytystä...
     Vakaana aikomuksena oli lintsata kolmannestakin masuunista, mutta meidän ei enää annettukaan vain istuskella sohvilla, en tiedä miksi, livahtihan jotkut ulos tupakallekin, me sentään oltiin oikeammalla alueella... No, joka tapauksessa, päädyttiin "Yksi sana - tuhat kuvaa" -masuuniin, jossa sana oli Raamattu ja tehtävänä oli piirtää jotakin Raamatusta. Kysyin kaverilta mitä piirrän, ja ensimmäinen ehdotus oli se luola, mihin Jeesus haudattiin ja se kivi vieritettynä pois ovensuusta. Eeeeh... Väreissä ei ollut edes harmaata. En ala.
     Olisiko uutta ideaa? Kyllä vain. Nooan arkki. No, sen sitten piirsin huolimattomasti. Ei olisi edes innostanut istua siellä piirtämässä ja kuuntelemassa kun vetäjä kertoo eri tekniikoista, miten voi piirtää liiduilla, tusseilla, vesiväreillä... Niin, ja kertoihan se vielä jotain Raamatustakin ja kierteli kaikkien selän takana... Ahdistavaa sellainen.
     Kun tämä kolmas ja viimeinen masuuni oli ohi, mentiin välipalalle ja sitten kirkkoon Tilkkutäkki-messuun. Messu ei ollut niin kuiva ja tylsä kuin mitä olin luullut. Siellä viihtyi ihan hyvin. Bändi oli soittamassa ei-niin-virsimäisiä-lauluja, joiden sanat heijastettiin seinälle. Kun messu oli ohi, olikin jo ilta ja aika kävellä bussille. Siellä sitten istuin tuskin suutani avaten puoliunessa maisemia katsellen ja miettien, mitä tästäkin päivästä jäi käteen. Stressi siitä, miten jaksan lukea enää yhteiskuntaopin kokeeseen? Valkoinen kangaskassi? Nippu papereita, jotka mahtuvat yhteen kirjekuoreen?

Tässäkö lauantai on?

     Ei. Kyllä täytyy olla muutakin. Mutta mitä? En tiedä. Toivottavasti keksin sen vielä.

Kotona olin puoli yhdeksältä. Kävin heti päivittämässä facebookiin, että Juankoskella on käyty. Sitten katsoin Gleen digiboxin muistista ja menin nukkumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti