torstai 27. tammikuuta 2011

Punainen Mylly

Me katottiin äikässä Moulin Rouge ja tänään saatiin se päätökseen. Ihana leffa. ♥ Oon koko illan kuunnellu youtubesta musiikkeja siitä, enimmäkseen Roxannee:

Haluan kyllä joskus nähdä Moulin Rougen vielä uudestaan... Oli sen verran hyvä; roolisuoritukset oli hienoja, muusikit ihania, tunnelmaan pystyi uppoamaan täysillä jos vaan uskalsi. Ihanan romanttinen, mutta samalla surullinen. Musiikkeja varsinkin oli kiva seurata: tuttuja biisejä löytyi aina muutama sieltä täältä.

Moulin Rouge lyhyesti:

Eli päähenkilöt ovat Christian (kirjailija) ja Satin (kurtisaani).
Sivuhenkilöitä: Harold Zidler, Herttua (Duke), Toulouse...

Christian päätyy Moulin Rougeen (tanssipaikka, josta tanssijattaria saa mukaansa yöksi maksua vastaan) näyttelijäseurueen kanssa, jotka juonivat hänet paikan tähden, Satinin, kanssa kahden, jotta saisivat näytelmänsä esitettäväksi.
     Satinen oli tarkoitus tavata herttua, ja hän onnistuu selittämään toisen miehen läsnäolon yksityisessä tilassa sängyssä näytelmäharjoituksilla näytelmäseurueen rynnätessä paikalle.
     Herttua muuttaa Moulin Rougen teatteriksi. Christian rakastuu Satineen ja Satin Christianiin. He salaavat tämän, sillä herttua rakastaa myös Satinea. Kaikki muut näkevät esityksen läpi paitsi herttua. Hänellekin asia lopulta paljastuu, ja hän tuohtuu.
     Hän käskee palvelijaansa tappamaan Christianin, jotta Satin olisi vain hänen. Satin yrittää pelastaa Christianin valehtelemalla ensin herttualle, ettei rakasta Christiania ja sitten Christianille ettei rakasta häntä. Kumpikaan valhe ei erinomaisista näyttelijäntaidoista huolimatta mene läpi.
     Niinpä lopussa näyttämöllä esityksen aikaan alkaakin hurja improvisaatio jokaisen näyttelijän osalta, kun todellisuus tavoittaa näytelmän ja tapahtumat saavat pisteen.


"The greatest thing you'll ever learn,
is just to love and be loved in return."
"Suurin asia, jonka koskaan opit, on rakastaa ja saada vastarakkautta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti